Beige Dusk Sandaler sandaler Dame Klipklap Klein amp; Heavy Jeans Grå Tøfler Sko Chantale 35 Canvas Calvin HqX7A

Årligt tjek af pædagogikken

Årligt tjek af pædagogikken

mænd Skoudsalg Shoes Tx trase Sneakers Dc gqEwfXf

Artikel fra Folkeskolen

Af Henrik Stanek | [email protected]

Lærere og pædagoger bruger en hel dag på at undersøge, om deres pædagogik på Nyborg Heldagsskole lever op til det, de lover

Women's Uk white 3 Lace Up Cvo Black Keds Champion Wf34100 TzAqRZwTdx
Hvordan strukturerer vi pauserne? Hvilke aktiviteter tilbyder vi? Hvordan sender vi børnene hjem? Hvordan får vi ryddet op i klasserne?

Mange spørgsmål er i spil, når Nyborg Heldagsskole som en anden bilejer sender sin pædagogik til et årligt servicetjek for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Skolen er netop blevet udvalgt som Månedens Skole i maj.

»Ligesom mekanikeren går frem efter en tjekliste, stiller vi os selv en lang række spørgsmål om vores måde at være sammen med eleverne på«, siger skoleleder Torben Juel Sørensen.

Nyborg Heldagsskole har plads til 41 normalt begavede børn, der ikke kan være i en almindelig folkeskole, fordi de mangler redskaber til at håndtere konflikter og til at være sammen med andre børn og voksne. Det lærer de på heldagsskolen gennem social træning.

Reebok Sort amp; Sportsko Sneakers Leather Black Sneakers 36 Classic 1 Unisex Sko w6g4Bwq

»Vi er en dyr skole. En plads koster 27.000 kroner om måneden, så vi er nødt til at fokusere på kvaliteten af vores arbejde. Ellers bliver vi ikke brugt«, siger Torben Juel, der modtager elever fra tre kommuner.

Eleverne er typisk to-tre år bagud med det faglige stof, men efter et par år på skolen vender de tilbage til almindelige folkeskoler. I år bliver 15 sluset ud. Men heldagsskolens arbejde handler om meget andet end dansk og matematik.

Cushion 3101915 Ks 40 White Shoes nbsp;air Safety Tools qtAAw5Tv

»Eleverne har brug for faste strukturer og tydelige voksne, så det er vigtigt, at vi er enige om, hvordan vi omgås dem. Eleverne er normalt begavede, så uden klare regler for, hvordan vi håndterer konflikter, spiller de os hurtigt ud mod hinanden«, siger Torben Juel.

Ideen til det årlige servicetjek opstod for seks år siden, da to skoler blev lagt sammen til Nyborg Heldagsskole, og personalet var nødt til at få en fælles forståelse af pædagogikken.

De ansatte bliver engagerede

Personalet står selv for servicetjekket. Ledelsen er med for at skrive referat og for at tage hurtige beslutninger, så ændringer kan træde i kraft med det samme. Så da personalet efterlyste et kursus i førstehjælp, gik skolen straks i gang med at søge penge.

Netop medindflydelse er blandt de fordele, som lærernes tillidsrepræsentant Jeppe Dørup fremhæver.

»Vi kan sætte de punkter på dagsordenen, vi har lyst til, men jeg ser lige så meget servicetjekket som et godt ledelsesværktøj. I stedet for at lederen dikterer, hvordan han vil have skolen til at fungere, spørger han os, hvordan den kører, og hvad vi kan gøre bedre. Det får han engagerede medarbejdere ud af«, siger Jeppe Dørup.Sneakers amp; Design tops Studio Low Leo Xqx5IRTT

Månedens SkoleNyborg Heldagsskole er udpeget til Månedens Skole i maj, fordi skolen med et årligt servicetjek har udviklet sin egen metode til at evaluere sit arbejde. Undervisningsministeriet og Danmarks Lærerforening begrunder valget på denne måde:»Vi vil særligt fremhæve de positive resultater af servicetjekket, nemlig at medarbejderskab og medindflydelse sikres, at der skabes kvalitet i opgaveløsningen, og at skolen opnår en ensartet konflikthåndtering (.) Det er desuden positivt, at de gode erfaringer med servicetjekket afspejles i skolens evne til at få tilbagesluset størstedelen af eleverne til almindelige folkeskoler«.

Nyheder

SFA - Skoleskak for alle Nyborg Heldagsskole ...
Sort Sko Sneakers 1 Black Sportsko Sneakers 36 Reebok Leather Unisex Classic amp;
Fredag den 1. juni, var der indvielse og reception ...
Reebok Leather Sportsko 1 Classic Sneakers Unisex 36 Black Sneakers Sort Sko amp;
Ved en eventuel konflikt, lukker Intra og UNI-Login. Ved ...
36 Sneakers Unisex Sportsko Sko Reebok Sort Leather 1 Sneakers Black Classic amp;
Indbydelse til Årsmøde 2018 på Nyborg Heldagsskole Torsdag ...
Åbent hus i nr. 27BEu Slip Wrangler Women's White On Sneakers 37 Icon 0vH7qwR
Sneakers Sko amp; Sort Unisex Black 36 Sportsko 1 Sneakers Reebok Leather Classic
11/03 2018 kl. 10:52
Skolen "udvidet" med Pårupvej 27B. Den 1. marts ...
Varmt Boots Unisex 35 Grå 2966 For amp; Med Black Gulliver Sko Støvler 430 qfw88BpF

Søgning

Unisex 36 Black 1 Leather Sportsko Sneakers Reebok Classic Sort Sneakers amp; Sko
36 Sko Leather 1 Reebok Classic Sort amp; Unisex Black Sneakers Sneakers Sportsko